Goddeeris

PIPING PROJECT

Efficiënte Koeling voor het Distributiecentrum van Colruyt Halle

Het distributiecentrum van Colruyt Halle heeft eind vorig jaar een aanzienlijke vernieuwing en uitbreiding ondergaan. Om ervoor te zorgen dat al hun verse producten op de juiste temperatuur blijven, heeft Goddeeris het innovatieve Liquid Ice Piping Project geïmplementeerd.

Piping Colruyt Halle

Wat is het Liquid Ice Piping Project?

Het Liquid Ice Piping Project is een geavanceerd koelsysteem dat gebruikmaakt van vloeibaar ijs als een efficiënt en duurzaam koelmiddel. In tegenstelling tot traditionele koelsystemen, die gebruikmaken van conventionele koudemiddelen, maakt dit project gebruik van een milieuvriendelijker alternatief. Het vloeibare ijs wordt geproduceerd tijdens de daluren wanneer er weinig vraag naar elektriciteit is. Vervolgens wordt het opgeslagen en gebruikt om het distributiecentrum van Colruyt te koelen tijdens piekuren, wanneer de elektriciteitsvraag hoog is.

Voordelen van het Liquid Ice Piping Project

Energiebesparing:

Door gebruik te maken van vloeibaar ijs als koelmiddel, kan het Liquid Ice Piping Project aanzienlijke energiebesparingen opleveren. Het distributiecentrum van Colruyt profiteert van lagere elektriciteitskosten en een verminderd energieverbruik, wat resulteert in een positief effect op het milieu.

Betrouwbaarheid:

Het gebruik van vloeibaar ijs als koelmiddel biedt een betrouwbaarder koelsysteem in vergelijking met traditionele systemen. Het ijs wordt opgeslagen in geïsoleerde tanks en kan gedurende langere tijd worden gebruikt, zelfs tijdens stroomuitval. Dit zorgt ervoor dat de verse producten van Colruyt altijd op de juiste temperatuur blijven, zelfs in onvoorziene omstandigheden.

Milieuvriendelijkheid:

Het Liquid Ice Piping Project is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele koelsystemen. In plaats van het gebruik van koudemiddelen die schadelijk kunnen zijn voor de ozonlaag en bijdragen aan klimaatverandering, maakt het gebruik van vloeibaar ijs het mogelijk om de ecologische voetafdruk te verminderen en duurzame praktijken te bevorderen.

Implementatie bij het distributiecentrum van Colruyt

Goddeeris heeft het Liquid Ice Piping Project met succes geïmplementeerd bij het distributiecentrum van Colruyt. Het project omvatte de installatie van geavanceerde leidingsystemen en opslagtanks om het vloeibare ijs efficiënt te transporteren en op te slaan. Door samen te werken met gekwalificeerde ingenieurs en experts op het gebied van koeltechniek, heeft Goddeeris gezorgd voor een naadloze integratie van het systeem in het bestaande distributiecentrum.

Resultaten en toekomstperspectieven:

Sinds de implementatie van het Liquid Ice Piping Project heeft het distributiecentrum van Colruyt aanzienlijke voordelen behaald. Naast de energiebesparingen en betrouwbare koeling, heeft het project ook bijgedragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Colruyt. Het succes van dit project opent de deur naar verdere implementaties van milieuvriendelijke koelsystemen in andere vestigingen en distributiecentra.

Conclusie

Het Liquid Ice Piping Project van Goddeeris heeft het distributiecentrum van Colruyt voorzien van een efficiënt en duurzaam koelsysteem. De voordelen van energiebesparing, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid maken dit project tot een uitstekend voorbeeld van innovatie in de koeltechniek. Met dit succes als leidraad kunnen andere bedrijven en organisaties geïnspireerd worden om soortgelijke milieuvriendelijke technologieën te omarmen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.